dietetyka, nietolerancje pokarmowe, odchudzanie, zaburzenia odżywiania, psychodietetyka, Hashimoto, płodność, dietetyk

Mufinki z konfiturą z czarnej porzeczki (bez jaj, glutenu, mleka i drożdży)

Mufinki z konfiturą z czarnej porzeczki (bez jaj, glutenu, mleka i drożdży)

4 dojrzałe banany

130 ml mleka roślinnego

3 łyżki oleju kokosowego

80 g mąki gryczanej

1 łyżeczka sody

2 łyżki ciemnego karobu lub kakao

2 łyżki konfitury (lub dżemu) z czarnej porzeczki

Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę a następnie przelać do foremek na mufinki. Piec w 180 stopniach przez 50 minut.

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *